Yayınevi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri
ISBN :
9786057578822
Editör :
Prof. Dr. Meral Aksoy
Basım Yılı : 2020
Baskı Sayısı : 6
Sayfa Sayısı : 593
Ebat :
16 x 24 cm
Kapak / Cilt : Karton Kapak
Yayınevi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri
ISBN :
9786057578822
Editör :
Prof. Dr. Meral Aksoy
Basım Yılı : 2020
Baskı Sayısı : 6
Sayfa Sayısı : 593
Ebat :
16 x 24 cm
Kapak / Cilt : Karton Kapak
Özellikle 2000 yılından sonra da «kompleks bulaşıcı olmayan kronik has- talıkların» (kalp-damar, diyabet, obezite, kanser gibi) beslenmeyle ilişkisinin kabul görmesi olmuştur.
Bununla beraber, insan GENOM haritasının çıkartılarak, BESLENMENİN KİŞİYE ÖZEL OLMASININ ispatından sonra önemi ve ilgi alanı artmış “Nutris- yonel Genomiks” çalışmaları ile ileri bir hamle yapmıştır. Bahsedilen bu konuların hepsi hem beslenmenin hem de biyokimyanın kapsamına girmektedir.
Kitapta, yine 13 Bölüm bulunmaktadır ancak güncel bilgilere
dayandırılarak bazı bölümlere eklemeler yapılmıştır.
“Beslenme Biyokimyası” kitabının altıncı baskısında diğer önsözlerde
belirtildiği gibi kitabın ilgi görmesi, ilişkili meslek grupları tarafından hem
satın alınması hem de konuyla ilgili bazı mesleklerin benzer kitaplar
yayınlamasının yapılan bu çalışma ve çabaların yararlı olduğunu göstermesi
açısından memnunluk vericidir.
Kitabın basılmasını üstlenen Ankara Nobel Kitabevine ve yayına hazırlama
düzenlemesini yapan Cenk Akay Bey'e teşekkür ederim.
Prof. Dr. Meral AKSOY İstanbul, 2020